Undersøgelse hos ortopædkirurgen

Hvis der i løbet af den første periode efter din skade er en mistanke om at du har pådraget dig en skade på nogle af de store strukturer i knæet, så som det forreste korsbånd eller meniskerne, så har du mulighed for at blive henvist til en opfølgende undersøgelse hos en Ortopædkirurg. Denne undersøgelse kan finde sted indenfor nogle uger til en måned efter at du er kommet til skade med knæet.

På dette tidspunkt vil der typisk være bedre mulighed for at lave en grundig bevægeundersøgelse af dit knæ da det forventes at det værste af smerte og hævelse er overstået på dette tidspunkt. Ortopædkirurgen vil her, igennem en række undersøgelser af knæet samt en samtale om hvordan du kom til skade og hvordan den efterfølgende tid har været, kunne få et rimeligt overblik over omfanget af din knæskade.

Hvis ortopædkirurgen har en begrundet mistanke om at der kan være sket en skade på f.eks. ligamenter eller menisk i knæet, vil der i mange tilfælde være behov for en supplerende MR undersøgelse af knæet for at få et præcist billede af omfanget af knæskaden. 

I videoen kan du høre og se ortopædkirurg Kristoffer Hare fortælle om den ortopædkirurgiske undersøgelse.